Workshop duurzaamheid en inclusie // Sustainability Week

OLLEMOLLE TOPE (=ALLEMAAL SAMEN) – WORKSHOP OVER DUURZAAMHEID EN INCLUSIE

?’Kan circulaire economie bijdragen aan de vermindering van verspilling en afval alsook dienen als design tegen ongelijkheid?’ ?

UCLL en het Green Office for KU Leuven nodigen je uit voor een bijzondere workshop vanuit UCLL Research & Expertise vanuit de expertisecentra Sustainable Resources en Inclusive Society. Deze interactieve workshop informeert, inspireert en activeert richting sociaal inclusieve circulaire economie. Circulaire economie is het nieuwe paradigma bedoeld om economische groei te verduurzamen voor de huidige en toekomstige generaties. Maar is circulaire economie in staat om bestaande systemen te onderhouden, terwijl alsook opportuniteiten te bieden voor alle burgers en zo een grotere sociale impact te genereren dan het huidige lineaire economische systeem? Het is net dat lineaire systeem dat vormen van ongelijkheid in stand houdt. We buigen ons daarom dan ook over de vraag: kan circulaire economie bijdragen aan de vermindering van verspilling en afval alsook dienen als design tegen ongelijkheid? We verdiepen ons samen in 5 principes die streven naar inclusieve circulaire economie. We gaan heel interactief aan de slag via photovoice en levensechte vignetten om de deelnemers eerste stappen te laten zetten richting een inclusievere samenleving met als belangrijke bouwsteen: duurzaamheid.

Inschrijven is gratis maar verplicht via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjrdiecmtFWXJro7vXWnsDCaLOK0GHBa5BrcryC_yrDQ01Yw/viewform

Date

08 May 2019
Expired!

Time

12:00 - 14:00

Location

Huis Jeanne De Vos
Huis Jeanne De Vos Leuven Belgium 3000