Sustainability Week

online edition

Maandag 27/4

Crash Course (Act4Change)

Tijdens deze toegankelijke online workshop werken we met een kleine groep rond het concept duurzaamheid, ontdekken we concrete acties die je op een kleine of grote schaal kan ondernemen, en kijken we naar oplossingen om de moeilijkheden die je kan tegenkomen op de weg naar een duurzame samenleving, kan overwinnen. [workshop in het Nederlands]

https://www.facebook.com/events/1310269112500051/

Brainstorm 2030

Een groep experten, professoren en beleidsmakers zullen brainstormen en nadenken over nuttige onderzoeksvragen binnen het framework van Leuven2030. Thema’s: wijkrenovatie, klimaatadaptatie & groeninfrastructuur, data & monitoring.

Green Office Quiz

De hele week kan je deelnemen aan onze online quiz. Test je kennis over duurzaamheid en win mooie prijzen.

https://www.facebook.com/events/916510458778795/

Lockdown Challenge

Onze werkgroep in Brussel gaat door met de Lockdown Challenge op Instagram. Volg Green Office Campus Brussels op Facebook en mis geen enkele opdracht.

www.instagram.com/green_office_campus_brussels/

Dinsdag 28/4

Tree Talks

Je kent misschien wel Ecosia (nee?). Maar er zijn ook veel andere initiatieven die overal ter wereld bomen planten. In deze serie lezingen vertellen onze sprekers het verhaal van hun startup — en misschien inspireren ze jou wel om je eigen initiatief te starten? We onthullen alvast één naam: Bed and Tree, een startup die bomen plant als jij op reis gaat. Meer sprekers kondigen we binnenkort aan.

https://www.facebook.com/events/1473450902816433/

Project Testimonials

Ken je Stick to Reusables en Ecosia on Campus al? Dat zijn twee initiatieven van het Green Office die niet alleen geleid worden door studenten, maar ook door hen zijn voorgesteld. Stel jij ons binnenkort je eigen project voor? Kom meer te weten over onze projecten in onze getuigenissen en loop warm voor de project call die we binnenkort lanceren.

Woensdag 29/4

Sustainable Decoration

Maak je eigen duurzame decoratie dank zij de tutorials van onze Student Repair Hub-werkgroep. De video’s verschijnen op onze website en op Facebook.

Sustainable Face Masks

Een beetje zelfzorg nodig? Het Sustainable Food-team geeft tips om zelf je milieuvriendelijke gezichtsmasker te maken, enkel met voedsel en zonder chemicaliën. Dus, als je honger hebt wanneer het gezichtsmasker zijn werk doet, je kan het na afloop gewoon opeten. De video’s verschijnen op onze website en op Facebook.

Donderdag 30/4

Green Impact Audits Award Ceremony

Elk jaar nemen de KU Leuven Eco Teams deel aan een wedstrijd om zoveel mogelijk duurzame acties te ondernemen op de werkvloer. Op 30 april worden de winnaars bekend gemaakt en in de bloemetjes gezet. Een mooie motivatie om de duurzame acties voort te zetten.

https://www.facebook.com/events/223835759037192/

Covid-19 and its environmental impact

We lezen allemaal in het nieuws dat de maatregelen tegen Covid-19 een positieve impact hebben op het milieu. In Venetië werden dolfijnen gespot in het prachtige blauwe water en in sommige delen van de wereld werd de lucht zo helder dat je bergen kon zien die tot nu toe verborgen waren door luchtvervuiling. Goed? Uiteraard! Maar hoe zit het met de impact op lange termijn? En welke feiten kloppen? Wat vinden experts van de situatie? Doe mee aan het online paneldebat en laat je vragen beantwoorden door een multidisciplinair team van experts.

De lezing wordt live uitgezonden op onze Facebookpagina:
https://www.facebook.com/greenofficekuleuven/

https://www.facebook.com/events/1621275214686539/

Sustainable Cocktails

Het weekend komt eraan, dus maakt ons team cocktails met overschotjes. Wie had ooit gedacht dat je de wereld kon redden door cocktails te drinken? De video’s verschijnen op onze website en op Facebook.