Kunnen schimmels de wereld veranderen?

Ontwerpers geven niet alleen vorm aan producten, maar ook aan een groot deel van de wereld rondom ons. Het project Maakbaar toont welke slimme en duurzame keuzes ontwerpers kunnen maken door te vertrekken van inspiratie uit de natuur.

In deze Maakbaar lezing maken we kennis met mycelium, de ondergrondse schimmeldraden van paddenstoelen die vandaag hun opmars maken als ‘het groene materiaal van de toekomst’ in mode en design. Winnie Poncelet (Magma Nova) schetst een beeld van de biodesign-beweging in binnen- en buitenland: een innovatieve community van wetenschappers en designers die in open bio-labo’s zoeken naar de materialen van morgen. Kristel Peters (Cojak) deelt haar ervaringen als schoenontwerpster met natuurlijke, ‘groeiende’materialen als alternatieven voor de vervuilende leer- en textielindustrie. In haar project Rethinking High Fashion Shoes droomt ze van een hoogwaardige, circulaire schoen uit mycelium.

===============================

Deze lezing kwam tot stand in samenwerking met Green Office KU Leuven en Leuven 2030. Ze wordt voorafgegaan door de workshop ‘biomateriaal maken van zwammen’, meer info hier: https://www.facebook.com/events/550884748628207/.
Deze lezing kadert in de reeks ‘Maakbaar’: sociaal, ecologisch en economisch duurzaam design, geïnspireerd door de natuur. Een project van BOS+ in samenwerking met de OVAM, Flanders DC, Aider Peru en Design Museum Gent. Met steun van de provincie Oost-Vlaanderen, Vlaanderen en de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

===============================

Waar? STUK Leuven
Wanneer? Maandag 23 april, 20u
Meer info? www.duurzaamdesign.be
Toegang is gratis, maar inschrijven via deze link: https://bit.ly/2J0HfZ5

Date

23 April 2018
Expired!

Time

18:00 - 21:00

Location

STUK - House for Dance, Image & Sound
STUK - House for Dance, Image & Sound Leuven Belgium 3000