Symposium duurzaamheid – Politika // Sustainability Week

Wil jij weten hoe je als student op een gemakkelijke en laagdrempelige manier duurzaam kunt leven en zo je steentje bij kunt dragen? Dan is dit het symposium voor jou! Er komen meerdere sprekers uitleg geven over de verschillende aspecten van duurzaamheid en hoe dit verwerkt kan worden in je dagelijks leven.
Achteraf wordt er ook een kleine receptie voorzien waar je gezellig kan napraten over de lezing alsook al je vragen kan stellen aan de sprekers zelf.

De deuren gaan open op 19u15 en om 19u30 start de eerste lezing.

19:30 Content
De eerste spreker van de avond is Content. Deze verpakkingsvrije winkel met twee locaties in Leuven is je eerste stap naar een duurzamer leven en hier komen ze graag meer over vertellen.

20:30 Turtlee Green
Elke kleine stap kan een verschil maken. Turtlee Green wil mensen meer bewust maken van het milieu en het klimaat en wil mensen motiveren om actie te ondernemen en zo hun steentje bij te dragen. Dit nobele initiatief komt vanuit studente Axelle Defossez. Ze komt graag vertellen over hoe ze haar dagdagelijkse leven groener en bewuster invult, zodat jij ook die stap kunt zetten om de wereld een beetje beter te maken.

21:00 PlantEd
#DietChangeNotClimateChange is de leidraad door deze voordracht. Positieve verandering willen we allemaal. Hoe start je hier zelf mee en creëer je een blijvende gedragsverandering? Kom te weten hoe jij je vork kan gebruiken om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Na de laatste spreker zal er een kleine receptie zijn met hapjes voorzien door PlantEd en drank deels afkomstig van Content. Daarnaast is er de mogelijkheid om wat duurzame spulletjes van Turtlee Green te kopen. Alvast een mooie stap naar een duurzamer leven dus! ??

Date

06 May 2019
Expired!

Time

17:30 - 21:00

Location

Aula Jean Monnet (AP 01.30)
Aula Jean Monnet (AP 01.30)